2gether duo

Elena Lavrenov (Viool)

In 1984 werd zij te Ukkel geboren uit een beroepsmusici gezin. Van kindsbeen af kwamen haar muziekale en artistieke gaven aan het licht. R. Pieta, concertmeister van het "Orchestre Philharmonique de Liège" nam haar als privéleerlinge aan. Zij kreeg tussendoor scholing van haar vader, altviool en van haar moeder, M.B. Plumier altiviool. Als kind is zij winnares van de Ch. De Bériot wedstrijd en van de "Jonge Talenten" wedstrijd te Maastricht. Daarbij treedt zij op als soliste en als kamermuziek violiste. Bij de oprichting van het jongeren ensemble "La Vraie Note" treedt ze op als eerste viol soliste. Daarna reist zij met dit orkest in België, NL., Frankrijk, Italië, Spanje,…

April 2001: in Engeland met het "Orchestre Regionale della Campania":succesvolle rondreis.

In 2002: studeert zij aan het "Conservatoire Royale de Musique de Liège" bij Ph. Koch waar ze met grote onderscheiding het diploma van licenciaat en agregaat bekomt. Regelmatig is zij uitgenodigd ans vervangster bij het orkest van "Opéra Royale de Wallonie" en met het Philharmonisch Orkest van Luik.

Maart 2005 : 1ste prijs in Murcia (Spanje) en in 2006 is zij uitgenodigd het 5de concerto van Mozart te spelen o.l. van de Finse chef Janna Hanhijärvi.

2006 en 2010 : J. Ceulemans neemt haar op als 1ste viool in zijn kwartet « The Exclusive Strings » voor een reeks concerten in Europa, Egypte, Dubai, Jordanië, Qatar. Nu geeft zij les aan het "Académie de Musique Grétry" en geeft recitals en kamer- of orchestmuziek. Bij Ph. Koch, K. Aroutounian, P. Manuilov, verfijnt zij haar spel en neemt deel aan verschillende masterclasses.

Terug

Prochains concerts

25 octobre 2015
Concert à Bouge, Eglise du Moulin-à-Vent (Place des Tilleuls, 1) à 16h

Dernières photos

Voir toutes les photos